Sunday, 1 December 2013

SUBHANALLAH! berdoalah untuk saudara kita di syiria

ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera.

wahai hamba Allah, kita sama-sama mendoakan agar hamba Allah di Syiria diselamatkan daripada kekejaman!

Disini , ambillah perhatian wahai sahabatku. jika kamu semua berada di negara Syiria, pasti kamu berasa sebak melihat mayat-mayat hamba Allah yang bergelimpangan di tanah. Melihat keadaan yang menyayat hati , tetapi ramai yang tidak mengendahkan apa yang terjadi kepada saudara seislam kita di Syiria.
mereka sangat memerlukan bantuan kita kerana disana ahli sunnah tidak diberikan rawatan , walaupun mereka cedera parah,mereka dibiarkan mati.
Disana juga, wanita ahli sunnah dicabuli di dalam rumah Allah. SUBHANALLAH! rumah Allah dihina serta dibom satu persatu.menurut sumber-sumber yang saya baca, berlakunya kejadian ini di Syiria kerana bumi Syiria adalah sangat istimewa kerana didalam al-Quran dan Sunnah ,Syam,syria tempat turunnya nabi Isa.

Di Syiria tiada Hospital untuk bantu orang Sunnah.. jika mereka dibom,mereka dibiarkn macam tu je..kesakitan hingga mati. si emak tak boleh tolong dan akan rahsiakn kematian ahli keluarganya, jika tidak akan ditangkap dan dibunuh juga
SYIAH buat kekejaman sebab dia berpegang bahawa halal darah ahli sunnah wal jamaah.. mereka percaya jika dapat sembelih ahli sunnah, darahnya di bumi ni..akan dapat bangkitkn ketua mereka nanti iaitu: al Masih ad Dajal laknatullah!!!
*jadi Ulama TU PESAN: , mereka taknak bantuan hanya duit sebab bukan boleh bawa masuk di syiria, bukan hanya doa kita2 je.. tapi beliau PESAN: sampaikanlah kepada yg lain.. ambil tahu cakna tentang negara Syiria, agar semua tahu dan brsatu..
Walaupun Syam/Syria bukan tanah suci umat Islam seperti BaitulMuqadis namun ia adalah bumi ambiya di mana makam para ambiya seperti Nabi Nuh AS di Kerak dan makam nabi Sulaiman AS di Sarfah.
Ingat yahudi ingat syiah, Amerika, Israel, Iran, Iraq, Syria, dan Lebanon adalah sekutu.Memang haram jadah. Syiah di Malaysia macam mana?Apabila mereka berkembang, adakah ASWJ akan turut dimusuhi dan dibunuh?
saya cuma salin segala yang tercatat diblog ini untuk kongsian ramai. semoga anda semua mengambil peduli tentang kejadian yang berlaku di Syiria. jika tidak dapat mendermakan harta, kita sebagai saudara berdoa semoga hamba Allah disana tabah menghadapi ujian Allah s.w.t
 sekian sahaja info yang dapat saya kongsikan kepada anda. Assalamualaikum.

sudah bace entri Jue,comment x pon like ok.

No comments:

Post a Comment

siap bace jgn lupe komen ye..
x pon like pon jadi lee!tq